Klantenservice

Aardappelen in de schil geroosterd met een sausje

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Aardappelen in de schil geroosterd met een sausje
  • Hollands
  • bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 grote kruimige aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook (gepeld)
  • 4 lente-/bosuitjes (gesnipperd)
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 4 eetlepels belegen kaas (geraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
14g
Eiwitten
7g
Koolhydraten
32g
Kilocalorieën
290

Benodigheden

  • aluminiumfolie
  • ovenschaal

Bereiden

  • Verwarm de oven op 200°C. Was de aardappelen en prik ze rondom een paar keer in. Vouw ze losjes in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Laat ze in circa 50 minuten gaar worden.
  • Maak ondertussen het sausje: verwarm de olie en laat hier de knoflookteentjes op lage stand circa 20 minuten zacht stoven.
  • Pak de aardappelen uit en snijd de bovenkanten open. Schep een gedeelte van de aardappel leeg en doe dit in een kom. Prak de knoflook in de olie fijn en vermeng dit met het aardappelkruim, de bosuitjes en crème fraiche. Breng op smaak met zout en peper en vul de aardappelen weer met dit mengsel.
  • Bestrooi ze met geraspte kaas en laat ze onder de grill in een paar minuten bruin worden.

Overige tijden

  • 50 minuten oventijd

Variatie

Met de vulling kun je naar hartenlust variëren.

Tips

Lekker met een frisse spinaziesalade met uitgebakken spekjes