Klantenservice

Aardappelkrokantjes

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Aardappelkrokantjes
  • Hollands
  • snack
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilogram aardappel (schoongeboend)
  • 100 gram witbroodkruim
  • 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 theelepel chilipoeder of 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eieren
  • frituurolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
36g
Eiwitten
16g
Koolhydraten
60g
Kilocalorieën
640

Bereiden

  • Snijd de aardappels in dikke plakken van 1/2 cm. Kook ze in circa 12 minuten net gaar.
  • Giet ze af, spoel er koud water over, laat ze goed uitlekken en dep ze daarna droog met keukenpapier.
  • Meng het broodkruim met de geraspte kaas en chilipoeder en leg dit op een plat bord.
  • Klop de eieren met 2 eetlepels water los in een diep bord.
  • Wentel de aardappelschijfjes eerst door het ei en daarna door het broodmengsel zodat ze rondom goed bedekt zijn.
  • Verhit de frituurolie tot 180°C en frituur de aardappelschijfjes in gedeelten in 4-5 minuten krokant goudbruin.
  • Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Variatie

In plaats van aardappelschijfjes zijn schijfjes knolselderij ook heel lekker.

Wijnadvies

Wijnadvies

Als snack gegeten zou je hierbij een frisse witte Sauvignon Blanc uit Bordeaux kunnen schenken. Of, uit de nieuwe wereld, een sappige Chenin Blanc uit Zuid-Afrika (9-11°C).