Klantenservice

Aardappelpuree 'anders'

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Aardappelpuree 'anders'
  • Europees
  • bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilogram kruimige aardappel (geschild)
  • 100 milliliter melk
  • 50 gram boter (in stukjes)
  • nootmuskaat

Voedingswaarden p.p.

Vetten
11g
Kilocalorieën
285

Bereiden

  • Kook de aardappels gaar in water met zout in 20-25 minuten.
  • Giet ze af en laat ze afgedekt 20 seconden droogstomen. Verwarm intussen de melk.
  • Stamp de aardappels met een stamper onder toevoeging van zout, peper, melk, boter en nootmuskaat tot een luchtige puree.

Variatie

Vervang de helft van de melk door room. Neem in plaats van melk volle yoghurt en 4 eetlepels gehakte bieslook of lente-/bosui. Meng eens 3 eetlepels grove mosterd door de puree. Schep 75 g jongbelegen geraspte kaas en een mespunt cayennepeper door de puree. Vervang melk door 3 eetlepels olijfolie, 1 bakje ricotta en voeg 2 eetlepels stukjes gedroogde tomaten op olie toe. Voeg in plaats van melk 2 geperste teentjes knoflook, 100 g zachte geitenkaas, 2 eetlepels gehakte olijven en 4 eetlepels olijfolie toe. Meng 2 eetlepels gefrituurde uitjes (potje) en 1 eetlepel kerriepoeder door de puree.