Klantenservice

Abrikozennotenmuffins

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Abrikozennotenmuffins
  • Amerikaans
  • gebak
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 75 gram blanke amandelen
  • 5 sneeën meergranenbroden of 5 sneeën waldkornbrood
  • 125 gram boter
  • 75 gram blanke rozijnen
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 100 milliliter melk
  • 30 gram suiker
  • 100 gram pure chocolade (in stukjes)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
33g
Eiwitten
11g
Koolhydraten
46g
Kilocalorieën
540

Benodigheden

  • muffinbakblik (ingevet)

Bereiden

  • Wel de abrikozen. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de amandelen grof en houd 25 gram apart.
  • Maal het brood met 50 gram amandelen in een keukenmachine fijn.
  • Houd 6 gewelde abrikozen apart en snijd de rest in stukjes.
  • Smelt 75 gram boter. Meng de stukjes abrikoos met de rozijnen, eieren, melk, suiker en gesmolten boter door het brood-amandelmengsel.
  • Schep het beslag in de muffinvorm en bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Wip de muffins uit de vorm. Smelt intussen de chocolade au bain-marie of 2 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  • Roer de rest van de boter en amandelen door de chocolade. Bestrijk de muffins met een dikke laag chocolade en garneer met een abrikoos.

Overige tijden

  • 20 minuten oventijd

Variatie

In plaats van amandelen zijn pistache- of walnoten ook lekker.