Klantenservice

Acarajé

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Acarajé
  • Braziliaans
  • snack
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram Spaanse witte bonen (afgespoeld, uitgelekt, blik) of 400 gram witte bonen (afgespoeld, uitgelekt, blik)
  • 2 teentjes knoflook (grof gehakt)
  • 2 sjalotjes (grof gehakt)
  • 1 rode peper (grof gehakt, zonder zaadjes)
  • mespunt trassi
  • ca. 1 eetlepel bloem
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel groene currypasta
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 100 gram roze garnalen
  • 1 liter arachideolie (om in te frituren)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
28g
Eiwitten
10g
Koolhydraten
13g
Kilocalorieën
355

Bereiden

  • Pureer de bonen met de knoflook, 2 sjalotjes en rode peper in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en eventueel trassi.
  • Voeg genoeg bloem toe voor een stevig mengsel en draai hier circa 16 balletjes van. Leg ze in de diepvries om op te stijven.
  • Fruit intussen voor de vulling de sjalot in de olijfolie glazig en voeg de currypasta toe.
  • Voeg na 1 minuut de kokosmelk en garnaaltjes toe en laat op een lage stand inkoken.
  • Verhit de arachideolie in een frituurpan tot 180°C en frituur hierin de kroketjes in circa 4 minuten goudbruin.
  • Laat ze uitlekken en snijd ze een beetje open. Vul de opening met wat garnalencurry en serveer direct.

Overige tijden

  • 100 minuten opstijven