Klantenservice

Albóndigas con salsa

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Albóndigas con salsa
  • Spaans
  • hapje
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gepeld, geperst)
  • 1 snee oud witbrood (verkruimeld) of 1 beschuit (verkruimeld)
  • 1 eetlepel verse tijm (gehakt) of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Voor de tomatensaus:
  • 1 blik gepelde tomaat
  • 400 milliliter rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • mespunt kaneel

Voedingswaarden p.p.

Vetten
23g
Eiwitten
23g
Koolhydraten
14g
Kilocalorieën
430

Bereiden

  • Kneed door het gehakt het ei, de helft van de ui, knoflook, brood, tijm en zout en peper.
  • Vorm er kleine gehaktballetjes van.
  • Verhit voor de saus 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui.
  • Voeg de andere ingrediënten voor de tomatensaus toe. Verwarm alles en laat zachtjes koken tot een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
  • Voeg ze bij de saus en stoof zachtjes circa 15 minuten tot ze gaar zijn.
  • Schep ze met de saus in kleine bakjes. Verwijder de laurierblaadjes.

Variatie

Vervang de helft van het rundergehakt door kalfsgehakt.

Wijnadvies

Wijnadvies

Deze geweldige klassieker uit de Spaanse keuken vraagt om een frisse rode of roséwijn, het liefst zonder houtopvoeding, een 'vino joven' (jonge wijn) van Vega Libre (Utiel-Requena) of Tesoro (Murcia).