Klantenservice

Albóndigas

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Albóndigas
  • Spaans
  • hapje
  • 4 personen

Ingrediënten

  • Voor de gehaktballetjes:
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 5 eetlepels broodkruim (van witbrood)
  • 2 eetlepels melk
  • 1 zakje gehaktkruiden
  • 4 eetlepels bloem
  • Voor de paprikasaus:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika (in stukjes, schoongemaakt)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 tomaat (fijngehakt)
  • 125 milliliter witte wijn
  • 75 milliliter vleesbouillon van tablet
  • 1 laurierblaadje
  • 1 bosje platte peterselie (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
31g
Eiwitten
29g
Koolhydraten
19g
Kilocalorieën
500

Bereiden

  • Meng het gehakt met het ei, de broodkruim, melk en kruidenmix in een kom en kneed alles goed door elkaar.
  • Neem een diep bord en doe daar een laagje bloem in. Draai circa 20 à 25 balletjes van het gehakt en rol ze door de bloem. Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en bak de balletjes in porties in circa 5 minuten rondom goudbruin. Neem ze uit de pan en houd ze apart.
  • Fruit in het overgebleven bakvet de ui circa 4 minuten. Voeg de paprika toe en fruit nog een paar minuten mee. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten door op lage stand tot alles zacht is.
  • Roer de tomaat, wijn, bouillon en het laurierblaadje erdoor en laat alles op middelhoge stand circa 5 minuten pruttelen.
  • Verwijder het laurierblaadje en pureer de saus.
  • Schep de balletjes in de saus en dek af met het deksel. Laat op lage stand nog een half uurtje pruttelen.
  • Bestrooi de albóndigas vlak voor het serveren met de peterselie.