Klantenservice

Amandel-walnootrepen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Amandel-walnootrepen
  • Europees
  • tussendoortje
  • 12 personen

Ingrediënten

  • 200 gram blanke amandelen
  • 200 gram walnoten (gepeld)
  • 1 sinaasappel (schoongeboend)
  • 200 gram gedroogde vijgen (fijngesneden)
  • 200 gram gedroogde abrikozen (fijngesneden)
  • 200 gram gedroogde pruimen (fijngesneden, zonder pit)
  • 200 gram dadels (fijngesneden, zonder pit)
  • 1 eetlepel arachideolie of 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels schenkstroop
  • 50 gram boter

Voedingswaarden p.p.

Vetten
25g
Eiwitten
7g
Koolhydraten
37g
Kilocalorieën
410

Benodigheden

  • rechthoekige bakvorm (20 x 30 cm)
  • bakpapier
  • bakkwastje

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de noten over de bakplaat en rooster ze circa 15 minuten in het midden van de oven. Schep ze halverwege een keer om.
  • Rasp de schil van de helft van de sinaasappel en pers de andere helft uit. Meng de noten met de vijgen en sinaasappelrasp.
  • Bekleed de vorm met bakpapier en strijk dat dik in met de olie. Verwarm op een lage stand de basterdsuiker met de stroop en sinaasappelsap tot de suiker gesmolten is. Roer met een houten lepel, pas op voor hete spatten.
  • Meng de boter erdoor tot een saus en roer dan het notenmengsel erdoor. Giet de massa in de vorm en spreid met een houten lepel of de achterkant van een natte lepel goed uit.
  • Laat circa 15 minuten goed afkoelen en snijd met de achterkant van een mes lijnen voor de repen erin. Laat verder afkoelen.
  • Breek de repen op de inkepingen en bewaar ze met bakpapier ertussen in een afgesloten trommel.

Variatie

Neem in plaats van basterdsuiker en schenkstroop rietsuiker en honing. De repen worden dan wel iets kleveriger. Ook lekker: repen met gemengde noten, 1 eetlepel zonnebloem- of pompoenpitten, 1 eetlepel sesamzaad, 250 gram dadels in stukjes en 50 gram geraspte kokos.

Tips

Gebruik een mix van gedroogde pruimen, abrikozen, dadels en vijgen.