Klantenservice

Ananas-muntchutney

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Ananas-muntchutney
  • Indiaas
  • bijgerecht

Ingrediënten

  • 200 milliliter rode vruchtenazijn
  • 200 milliliter droge witte wijn
  • 1 ananas (geschild, in stukjes)
  • 2 moesappels (geschild, in stukjes)
  • 1 rode peper (in stukjes, zonder zaadjes)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels verse munt (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
1g
Eiwitten
3g
Koolhydraten
85g
Kilocalorieën
400

Benodigheden

  • 2 schone jampotten met deksel

Bereiden

  • Kook de azijn met de wijn circa 3 minuten.
  • Doe alle overige ingrediënten, behalve de munt, en een snufje zout erbij en kook zachtjes circa 30 minuten. Roer regelmatig door.
  • Giet het mengsel door een zeef boven een pan en vang het vocht op. Kook het vocht tot 1/3 in en schep het vruchtenmengsel met de munt erdoor.
  • Schep de chutney in de jampotten, draai de deksels erop en laat de potten omgekeerd afkoelen op een koele, donkere plaats.
  • Laat de smaken minimaal 1 dag intrekken. Lekker bij lamsvlees, varkensvlees en kip.

Variatie

In plaats van rode peper is gehakte rode paprika ook lekker.