Klantenservice

Ananastaartje met pistache

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Ananastaartje met pistache
  • Europees
  • nagerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eieren (gesplitst)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 175 gram bitterkoekjes (verkruimeld) of 175 gram amandelkoekjes (verkruimeld)
  • 400 gram ananassen (in stukjes)
  • 50 gram pistachenoten (gepeld, grof gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
16g
Eiwitten
11g
Koolhydraten
71g
Kilocalorieën
475

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eidooiers met de vanillesuiker schuimig. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een snufje zout en de basterdsuiker stijf.
  • Meng de koekkruimels en daarna de ananasstukjes door het dooiermengsel. Spatel het eiwit er luchtig door.
  • Vet de vorm in en bestuif met bloem. Schep de massa in de vorm, strijk de bovenkant iets glad en strooi de nootjes erover. Bak het taartje in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  • Verwijder voorzichtig de vorm. Laat de taart afkoelen en snijd hem in punten.

Overige tijden

  • 40 minuten oventijd

Variatie

Vervang ananas door mango of perzik. Neem in plaats van pistachenoten geschaafde amandelen.

Wijnadvies

Wijnadvies

Eindeloos zoet. En eindeloos lekker met Castillo de las Almenas Moscatel. Wat lichter en frisser eindigen? Dan Yellow Tail Moscato.