Klantenservice

Appelcompote-crumble

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Appelcompote-crumble
  • Engels
  • nagerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kleine pot appel-abrikozencompote
  • 50 gram frambozen (in stukjes) of 50 gram aardbeien (in stukjes, schoongemaakt)
  • 8 digestive biscuits
  • 1 eetlepel zachte boter
  • 1 theelepel suiker

Voedingswaarden p.p.

Vetten
10g
Eiwitten
2g
Koolhydraten
40g
Kilocalorieën
265

Benodigheden

  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Vermeng de compote met de rode vruchten en verdeel dit over de vier schaaltjes.
  • Verkruimel de biscuits en meng de boter erdoor. Verdeel de boterkruimels over de fruitcompote en bestrooi met klein beetje suiker.
  • Bak de crumbles hoog in de oven in circa 10 minuten bruin en knapperig. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • Lekker met lobbige slagroom of custardvla.

Overige tijden

  • 10 minuten oventijd

Variatie

Ook lekker met speculaas of kandijkoekjes.