Klantenservice

Appelcompote met tijm en kaneel

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Appelcompote met tijm en kaneel
  • Hollands
  • bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 40 gram boter
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 6 goudrenetten (geschild, in grove stukken)
  • 75 milliliter witte wijn

Voedingswaarden p.p.

Vetten
8g
Eiwitten
1g
Koolhydraten
28g
Kilocalorieën
200

Bereiden

  • Smelt de boter en meng er kaneel, tijm en versgemalen peper door.
  • Schep de appelstukken erdoor en giet de wijn erbij. Stoof de appels circa 10 minuten totdat ze zacht zijn.
  • Roer een keer door tot een grove compote. Voeg naar smaak een snufje zout toe.
  • Serveer de compote lauwwarm. Lekker bij kip, vlees en wild.

Variatie

Voeg eens een mespuntje gemalen komijn (djinten) toe.

Tips

Vervang wijn eventueel door appelsap.