Klantenservice

Appeltaart met cranberry's

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Appeltaart met cranberry's
  • Hollands
  • gebak
  • 8 personen

Ingrediënten

  • 1 pak appeltaartmix
  • 200 gram boter
  • 2 eieren
  • snufje kaneelpoeder
  • 500 gram appels (geschild, in dunne schijfjes)
  • 100 gram gedroogde cranberry's
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • bloem (om te bestuiven)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
22g
Eiwitten
6g
Koolhydraten
58g
Kilocalorieën
460

Benodigheden

  • springvorm (24 cm ø)

Bereiden

  • Bereid het appeltaartdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met boter, een ei en een flinke snuf kaneel. Laat het deeg afgedekt circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Meng ondertussen de appel, cranberry's, eventueel cognac, citroenrasp en -sap, suiker en custardpoeder. Vet de springvorm is en bestuif met wat bloem. Of bekleed de vorm met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de vorm met 3/4 van het deeg en snijd de randen 1 centimeter onder de rand af.
  • Schep het appelmengsel in de vorm. Rol van het overgebleven deeg een extra rand, en druk deze rondom vast.
  • Bestrijk het deeg met ei en bak de taart in 45-50 minuten laag in de oven gaar. Laat afkoelen en snijd in punten.

Overige tijden

  • 50 minuten oventijd

Variatie

Vervang cranberry's door rozijnen.