Klantenservice

Asperge-broccolirisotto met noten

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Asperge-broccolirisotto met noten
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 50 gram walnoten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 sjalotjes (gesnipperd) of 2 kleine uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 400 gram risottorijst
  • 100 milliliter witte wijn
  • 800 milliliter groentebouillon van tablet
  • 200 gram groene asperges (in stukjes van 3 cm)
  • 200 gram broccoli (in kleine roosjes)
  • 25 gram boter
  • 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
30g
Eiwitten
19g
Koolhydraten
84g
Kilocalorieën
700

Bereiden

  • Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  • Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten.
  • Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn erbij en roer tot deze is opgenomen.
  • Voeg de bouillon in gedeelten toe. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de rijst alle bouillon heeft opgenomen.
  • Kook de asperges en broccoli intussen 2-3 minuten, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • Schep de walnoten, asperges, broccoli, boter en de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto en warm 1-2 minuten door. Serveer met de rest van de kaas.

Variatie

Vervang de walnoten door amandelen of hazelnoten.