Klantenservice

Aubergine en pompoen met feta en pistache

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Aubergine en pompoen met feta en pistache
  • Europees
  • bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 aubergine (in plakken van ca. 1 cm dik)
  • 0.25 pompoen (in plakken van ca. 1 cm dik)
  • 2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden
  • pistachenoten (gepeld, naar smaak) of pijnboompitten (naar smaak)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 gram feta (in blokjes)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
19g
Eiwitten
6g
Koolhydraten
5g
Kilocalorieën
220

Bereiden

  • Snijd de plakken aubergine en pompoen in stukjes. Bestrooi de aubergine met zout en de pompoen met gemengde Italiaanse kruiden.
  • Zet de drooggedepte aubergine en de pompoen op tafel. Rooster de plakken met gepelde pistachenootjes (of pijnboompitten) in een beetje olijfolie en verdeel de feta erover.

Variatie

Dit is een perfect gerecht voor op de tafelgrill of gourmet.