Klantenservice

Auberginepakketjes

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Auberginepakketjes
  • Italiaans
  • voorgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines
  • 2 pruimtomaten (in plakjes)
  • 200 gram mozzarella (in 8 plakjes)
  • 1 eetlepel verse tijm (gehakt) of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
  • Voor de dressing:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel citroensap

Voedingswaarden p.p.

Vetten
28g
Eiwitten
14g
Koolhydraten
10g
Kilocalorieën
350

Benodigheden

  • vershoudfolie

Bereiden

  • Verwijder de kroontjes van de aubergines en snijd elke aubergine in de lengte in 8 plakken van maximaal 1 cm dik. Kook de plakken met zout 2 minuten. Laat ze uitlekken en dep ze goed droog.
  • Leg 2 plakken aubergine kruislings op een plank. Leg in het midden een plak tomaat be­strooid met zout en peper, mozzarella en weer tomaat. Strooi er een beetje tijm over.
  • Vouw de uiteinden van de aubergine om de vulling tot een pakketje. Maak zo 8 pakketjes en zet ze verpakt in plasticfolie 15 minuten in de koelkast.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan.
  • Verhit een grillpan. Bestrijk de pakketjes (zonder folie) met olie en rooster ze 4-5 minuten per kant in de grillpan.
  • Serveer ze bestrooid met de pijnboompitten en peterselie, met de dressing er apart bij.

Variatie

Vervang aubergine door courgette.

Tips

Rooster de pakketjes eventueel in een oven van 180°C.

Wijnadvies

Wijnadvies

Erg lekker met rosé, vooral Zuid-Franse. Sensas, Saint-Saturnin of Monastier zullen smaken. Wat wit betreft moet u beslist even Sicilië aandoen via Montalto Pinot Grigio.