Klantenservice

Basisrecept appelmoes

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Basisrecept appelmoes
  • Hollands
  • bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 6 goudrenetten (geschild, in vieren, zonder klokhuis)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 mespunt kaneel
  • evt. citroensap (naar smaak)

Voedingswaarden p.p.

Koolhydraten
27g
Kilocalorieën
120

Bereiden

  • Snijd de appelkwarten in stukjes. Breng de appelstukjes met 150 ml water, de suiker en kaneel op middelhoge stand aan de kook en roer af en toe over de bodem van de pan.
  • Kook de appels met het deksel op de pan in circa 30 minuten helemaal zacht.
  • Breng eventueel op smaak met extra suiker of een paar druppels citroensap.

Variatie

Kook de appelmoes iets korter voor een appelcompote met grove stukjes appel. Roer er 100 gram zwarte bessen of frambozen door. Kook in de laatste 10 minuten van de kooktijd 100 gram rozijnen of krenten mee. Kook 100 gram gedroogde abrikozen, in stukjes, mee. Schep 100 ml geklopte en gezoete slagroom door de koude appelmoes voor een appeldessert. Roer het sap van 1/2 limoen erdoor. Kook 1 opengesneden vanillestokje mee. Roer 1 theelepel sinaasappelrasp en het vruchtvlees van 1 sinaasappel, in stukjes, erdoor. Kook een stuk citroengras of verse gember mee.

Tips

Voeg je wat citroensap toe aan de appelmoes, dan kleurt deze minder snel bruin.