Klantenservice

Beenhammetjes met zoete knolgroenten

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Beenhammetjes met zoete knolgroenten
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel majoraan
  • 1 eetlepel honing
  • 2 grote winterwortels (geschild, in stukken)
  • 2 rauwe bieten (geschild, in stukken)
  • 1 middelgrote pastinaak (geschild, in stukken)
  • 2 beenhammen (naturel)
  • 100 milliliter water of 100 milliliter witte wijn

Voedingswaarden p.p.

Vetten
12g
Eiwitten
47g
Koolhydraten
23g
Kilocalorieën
415

Benodigheden

  • aluminiumfolie
  • ovenschaal

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vermeng de golie met de honing, majoraan en wat versgemalen peper in een kom en schep hier de stukken groenten doorheen.
  • Doe dit over in een ovenschaal en leg de hammetjes ertussen.
  • Giet het water of de wijn in de schaal en dek af met aluminiumfolie.
  • Bak de schotel in circa 30 minuten gaar en verwijder dan het folie. Laat nog 10 minuten bruin bakken.

Overige tijden

  • 40 minuten oventijd

Variatie

Varieer met de groenten. Het is ook lekker om op het laatst wat gekookte aardappels toe te voegen.

Tips

Zorg ervoor dat je alle groenten ongeveer even groot snijdt.