Klantenservice

Biefstuk met oesterzwammen en rodewijnsaus

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Biefstuk met oesterzwammen en rodewijnsaus
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 biefstukken (à 125 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 200 gram oesterzwammen (in repen)
  • 4 eetlepels rode pesto
  • 200 milliliter rode wijn
  • 2 eetlepels platte peterselie (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
16g
Eiwitten
32g
Koolhydraten
7g
Kilocalorieën
320

Bereiden

  • Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  • Schep de oesterzwammen erdoor en roerbak 3 minuten tot het vocht iets verdampt is.
  • Voeg de pesto, wijn en de helft van de peterselie toe en laat de saus zachtjes 5 minuten pruttelen.
  • Verhit de rest van de olie en bak hierin de biefstukken 2-3 minuten per kant. Serveer ze op warme borden.
  • Roer het bakvet door de saus en serveer bij het vlees. Strooi de rest van de peterselie erover.

Variatie

Vervang biefstuk door tartaartjes.Neem in plaats van peterselie bosui of bieslook.

Wijnadvies

Wijnadvies

Biefstuk combineert het best met rood, vooral als daarvoor cabernet sauvignon is gebruikt. Denk aan Bellevue Rougier, Danie de Wet, Sunny Mountain, Qué Mas of Indomita. Maar ook met Stoney Creek Shiraz Grenache Petit Verdot een heerlijke combi!