Klantenservice

Biefstuk met paddenstoelen en ansjovisboter

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Biefstuk met paddenstoelen en ansjovisboter
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 biefstukken (à 125 g)
  • 3 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 200 gram gemengde paddenstoelen (in plakjes, schoongeveegd)
  • Voor de ansjovisboter:
  • 100 gram zachte boter
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 3 ansjovisfilets (fijngesneden)
  • 1 eetlepel verse peterselie (gehakt) of 1 eetlepel verse bieslook (gehakt)
  • 1 theelepel citroensap

Voedingswaarden p.p.

Vetten
30g
Eiwitten
31g
Koolhydraten
3g
Kilocalorieën
405

Benodigheden

  • vershoudfolie

Bereiden

  • Meng de ingrediënten voor de ansjovisboter. Rol de boter in plasticfolie en leg de boterrol in de koelkast (een dag van tevoren) of even in de diepvries om op te stijven.
  • Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze 2-3 minuten per kant in het vloeibaar bakproduct goudbruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
  • Bak de paddenstoelen met zout en peper kort in het bakvet. Serveer de biefstukken met de paddenstoelen op warme borden en leg er een plak ansjovisboter op.
  • Lekker met aardappelpuree en tuinbonen of doperwten.

Variatie

Vervang ansjovis eens door mosterd. In plaats van paddenstoelen zijn gehalveerde of in vieren gesneden sjalotjes, gestoofd in het bakvet met een scheutje rode wijn, ook heel lekker.

Wijnadvies

Wijnadvies

Bij voorkeur rood waar Cabernet Sauvignon een rol in speelt. Jean Sablenay Cabernet Sauvignon, Danie de Wet Cabernet Sauvignon-Merlot en Indomita Reserva Cabernet Sauvignon zijn er heerlijk bij. En wie Casa de Campo Malbec erbij schenkt gaat ook genieten