Klantenservice

Biefstuk met paprika, paté en paddenstoelen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Biefstuk met paprika, paté en paddenstoelen
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram oesterzwammen (schoongeveegd) of 250 gram kastanjechampignons (schoongeveegd)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika (zonder zaadjes, in brede repen)
  • 1 groene paprika (zonder zaadjes, in brede repen)
  • 1 gele paprika (zonder zaadjes, in brede repen)
  • 50 gram boter of 50 gram vloeibaar bakproduct
  • 4 biefstukken
  • 4 dunne plakjes champignonpaté of 4 dunne plakjes Ardenner paté

Voedingswaarden p.p.

Vetten
34g
Eiwitten
40g
Koolhydraten
9g
Kilocalorieën
510

Bereiden

  • Snijd de grotere paddenstoelen een keer door. Schep 3 eetlepels olijfolie door de paprikarepen.
  • Rooster de paprika in een hete grillpan of koekenpan. Bak de paddenstoelen in de rest van de olijfolie. Houd de paprika en paddenstoelen even warm.
  • Verhit de boter. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze per kant 1,5 minuut voor rood, 2-3 minuten voor rosé of 4 minuten voor doorbakken.
  • Serveer de biefstuk op een bedje paprika. Leg op de biefstuk een plakje paté en leg de paddenstoelen bestrooid met zout en peper eromheen.
  • Lekker met aardappelpuree waaraan bosui is toegevoegd.

Variatie

Vervang paté eens door een plakje blauwe kaas (gorgonzola, Danish blue of roquefort). In plaats van paprika zijn geblancheerde geroerbakte peultjes met wortel ook heel lekker.