Klantenservice

Bietencarpaccio met rucola en rolmops

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Bietencarpaccio met rucola en rolmops
  • Hollands
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 gekookte bieten (geschild, in dunne plakken)
  • 2 lente-/bosuitjes (in ringetjes)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 3 rolmops haringen (in kleine stukjes)
  • 25 gram rucola (gedroogd, gewassen)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
15g
Eiwitten
16g
Koolhydraten
5g
Kilocalorieën
225

Bereiden

  • Leg de plakken biet op een grote platte schaal of eenpersoons borden en bestrooi ze met de bosui.
  • Klop de balsamico los met de olijfolie, zout en peper en besprenkel hier de bieten mee.
  • Verdeel de stukjes haring en rucola over de bieten en serveer direct.

Variatie

In plaats van met haring is dit gerecht ook lekker met feta of geitenkaas.