Klantenservice

Bistecca ai ferri con gorgonzola

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Bistecca ai ferri con gorgonzola
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 biefstukken of 4 entrecotes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 25 gram pijnboompitten
  • 100 gram gorgonzola (zacht)
  • 15 gram rucola

Voedingswaarden p.p.

Vetten
19g
Eiwitten
41g
Koolhydraten
1g
Kilocalorieën
340

Voorbereiding

Neem het vlees circa 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast.

Bereiden

  • Dep de biefstukken droog en bestrooi rondom met zout en peper. Bestrijk met een beetje olie en bestrooi rondom met de basilicum.
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge, hete koekenpan. Verdeel de gorgonzola in 4 gelijke stukken. Verwarm de borden voor in de oven op 100ºC.
  • Verhit een grillpan en rooster het vlees om en om op een hoge stand rosé.
  • Leg de biefstukken op de warme borden en leg een stukje gorgonzola op het vlees.
  • Bestrooi met de rucola en pijnboompitten en serveer direct.