Klantenservice

Blauwebessentaartje

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Blauwebessentaartje
  • Europees
  • gebak
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg (ontdooid)
  • 8 lange vingers (verkruimeld)
  • 1 citroen (schoongeboend, rasp)
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel verse tijm (gehakt) of 0.5 theelepel gedroogde tijm
  • 300 gram blauwe bessen
  • poedersuiker

Voedingswaarden p.p.

Vetten
11g
Eiwitten
4g
Koolhydraten
59g
Kilocalorieën
355

Benodigheden

  • 4 taartvormpjes (10 cm ø)
  • bakpapier
  • blindbakvulling

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vormpjes in en bekleed ze met bladerdeeg. Snijd het overhangende deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem.
  • Leg er een rondje bakpapier op met daarop de bakknikkers of peulvruchten. Bak de bodems 10 minuten in het midden van de oven. Neem de vormpjes uit de oven. Verwijder het bakpapier en de steunvulling.
  • Verdeel de verkruimelde koekjes over de deegbodems.
  • Meng de citroenrasp met de suiker en de tijm. Schep de bessen op de koekjes. Strooi het suikermengsel erover.
  • Bak de taartjes in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin. Laat ze 10 minuten in de vormpjes afkoelen.
  • Haal de taartjes voorzichtig uit de vormpjes en zet ze op een rooster. Bestuif ze voor het serveren met poedersuiker.
  • Serveer er een bolletje roomijs of crème fraîche bij.

Overige tijden

  • 25 minuten oventijd

Variatie

Vervang blauwe bessen eens door bosbessen of bramen.