Klantenservice

Bleekselderijsoep met kip en kokos

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Bleekselderijsoep met kip en kokos
  • Aziatisch
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels arachideolie of 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 verse gember (fijngehakt, geschild, ca. 3 cm)
  • 1 rode ui (in smalle partjes)
  • 1 rode peper (in ringetjes, zonder zaadjes)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 700 milliliter kippenbouillon
  • 400 milliliter kokosmelk (blik)
  • 3 stengels bleekselderij (dun geschild, in boogjes)
  • 100 gram peultjes (schoongemaakt)
  • 150 gram gerookte kipfilets (in reepjes)
  • 2 eetlepels verse basilicum (gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
27g
Eiwitten
12g
Koolhydraten
8g
Kilocalorieën
325

Bereiden

  • Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de gember, ui, rode peper en knoflook 2-3 minuten.
  • Giet de bouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook.
  • Schep de bleekselderij en peultjes erdoor en kook zachtjes 3-4 minuten.
  • Verdeel de kipreepjes over kommen of borden. Schep de soep erop en bestrooi met basilicum.

Variatie

Vervang de basilicum door koriander. Neem gebakken kipfilet in plaats van gerookte kip. Voeg eens extra blokjes zoete aardappel of pompoen toe.