Klantenservice

Bloemkoolmousse met geroosterde sesam

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Bloemkoolmousse met geroosterde sesam
  • Europees
  • hapje
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 1 kleine bloemkool (in roosjes, schoongemaakt)
  • 200 milliliter room
  • 2 eetlepels sesamzaad (geroosterd)
  • verse koriander (om te garneren)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
18g
Eiwitten
5g
Koolhydraten
7g
Kilocalorieën
215

Benodigheden

  • 4 kleine glaasjes

Bereiden

  • Verwarm de boter en fruit de sjalotjes in circa 5 minuten zacht en lichtbruin.
  • Voeg de bloemkool toe en roerbak circa 5 minuten op lage stand.
  • Schenk de room erbij en laat aan de kook komen. Laat de bloemkool in de room in circa 10 minuten beetgaar worden.
  • Breng goed op smaak met zout en peper en pureer alles tot een luchtige en gladde mousse. Schep de helft van de sesam door de mousse.
  • Verdeel de warme mousse over de glaasjes, bestrooi met de rest van de sesam en garneer met koriander.

Variatie

Dit recept kan ook worden gemaakt met pompoen, wortel, pastinaak of knolselderij.