Klantenservice

Boerenkool 'speciaal'

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Boerenkool 'speciaal'
  • Hollands
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 25 gram vloeibaar bakproduct
  • 200 gram mager gerookt spek (in blokjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 500 gram boerenkool
  • 1 kilogram kruimige aardappel (geschild, in stukken)
  • 100 milliliter melk
  • 4 eetlepels mosterd
  • 4 eetlepels zilveruitjes
  • 4 augurken
  • 200 gram salami (in reepjes) of 200 gram cervelaat (in reepjes)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
41g
Eiwitten
28g
Koolhydraten
49g
Kilocalorieën
695

Bereiden

  • Verhit het bakproduct in een pan en bak hierin de spekblokjes zachtjes. Schep de spekjes uit de pan in schaaltje.
  • Fruit de ui in het bakvet, voeg de boerenkool toe en roerbak circa 3 minuten.
  • Leg de aardappels op de boerenkool, voeg water zout toe en kook afgedekt 20 minuten of tot de kool en aardappels gaar zijn. Giet af en stamp met wat melk tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Serveer de stamppot met de spekjes en salami erop en schaaltjes met mosterd, zilveruitjes en augurken erbij.

Variatie

Vervang mosterd door piccalilly.