Klantenservice

Bonenkoeken met mango-komkommerroom en korianderrijst

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Bonenkoeken met mango-komkommerroom en korianderrijst
  • Mediterraan
  • hoofdgerecht
  • 5 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)
  • 4 lente-/bosuitjes (in ringen)
  • 2 groene pepers (gehakt, zonder zaadjes)
  • ca. 800 gram zwarte bonen (uitgelekt, blik)
  • 1 eetlepel komijnpoeder (djinten)
  • 250 gram zoete aardappels (geschild, geraspt)
  • 2 eieren
  • ca. 5 eetlepels broodkruim (droog)
  • 250 gram basmatirijst
  • 2 eetlepels verse koriander (gehakt)
  • 2 vleestomaten (gepeld, in blokjes)
  • Voor de mango-komkommerroom:
  • 1 mango (geschild, in stukjes)
  • 0.5 komkommer (geschild, geraspt)
  • 200 milliliter zure room

Voedingswaarden p.p.

Vetten
19g
Eiwitten
19g
Koolhydraten
82g
Kilocalorieën
600

Bereiden

  • Meng de ingrediënten voor de mango-komkommerroom.
  • Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook, bosui en groene pepers.
  • Schep, van de warmtebron af, de uitgelekte bonen, iets plat gedrukt, de komijn en de aardappelrasp erdoor.
  • Kluts de eieren met zout in een kom. Voeg het bonenmengsel met het broodkruim toe en vorm er 10 ballen van.
  • Verwarm de ovengrill. Druk de ballen op een ingevette bakplaat plat en maak er ronde koeken van. Zet ze 8-10 minuten minimaal 10 cm onder de grill. Draai ze om en gril nog 2-3 minuten.
  • Kook intussen de rijst en schep er de koriander en tomatenblokjes door.
  • Serveer de bonenkoeken met de korianderrijst en de mango-komkommerroom.

Overige tijden

  • 13 minuten grilltijd

Variatie

Vervang zwarte bonen door kidneybonen. Neem in plaats van zure room milde kwark.