Klantenservice

Bonensalade met chorizo en sinaasappel

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Bonensalade met chorizo en sinaasappel
  • Mexicaans
  • klein gerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 sinaasappels
  • 400 gram rode bonen (uitgelekt, blik)
  • 100 gram salami (in reepjes)
  • 1 rode ui (in smalle ringen)
  • 1 rode peper (in stukjes, zonder zaadjes)
  • mespunt komijnpoeder (djinten)
  • 4 tortillawraps of tortillachips
  • 2 eetlepels verse koriander (grof gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
13g
Eiwitten
14g
Koolhydraten
39g
Kilocalorieën
350

Bereiden

  • Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op.
  • Schep de sinaasappelpartjes met sap, rode bonen, chorizo, rode ui, rode peper en komijn luchtig door elkaar.
  • Rooster de tortilla's in een droge hete koekenpan.
  • Serveer de salade bestrooid met koriander en de tortilla's in stukken gescheurd of gesneden erbij. Lekker met guacamole en taco- of salsasaus.

Variatie

Vervang de tortillawraps door knapperige tortillachips.