Klantenservice

Bonenstoof met spekjes en salie

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Bonenstoof met spekjes en salie
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram magere spekreepjes
  • 8 blaadjes verse salie
  • 500 gram sperziebonen (afgehaald)
  • 450 gram aardappelpartjes (koelvers, voorgekookt)
  • 250 milliliter vleesbouillon of 250 milliliter kippenbouillon
  • 4 handperen (geschild, in partjes)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
14g
Eiwitten
16g
Koolhydraten
42g
Kilocalorieën
375

Bereiden

  • Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan lichtbruin en krokant. Schep ze uit de pan.
  • Hak de helft van de salieblaadjes en zet apart.
  • Schep de overige salieblaadjes, sperziebonen, aardappelpartjes en bouillon in een pan. Breng aan de kook en kook zachtjes 6-7 minuten.
  • Voeg de partjes peer toe en stoof nog 3-4 minuten.
  • Schep de spekblokjes erdoor. Bestrooi de bonenstoof voor het serveren met de gehakte salie.

Variatie

Vervang de spekblokjes door reepjes rauwe ham.