Klantenservice

Bonte bonensalade

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Bonte bonensalade
  • Hollands
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 350 gram witte bonen (afgespoeld, uitgelekt, pot)
  • 250 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 1 gele paprika (in miniblokjes, zonder zaadjes)
  • 2 eetlepels verse peterselie (gehakt)
  • Test test test test voor de dressing:
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn of 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel kappertjes

Voedingswaarden p.p.

Vetten
14g
Eiwitten
6g
Koolhydraten
14g
Kilocalorieën
215

Bereiden

  • Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en schep de sjalotjes met bakvet erdoor.
  • Schep de bonen, kerstomaten, paprikablokjes en peterselie door elkaar. Spatel de dressing erdoor.

Variatie

Neem in plaats van witte bonen flageolets en breid de salade uit met fijngesneden rucola of tuinkers. Vervang de kappertjes door geroosterde pistachenoten of pijnboompitten.

Wijnadvies

Wijnadvies

Perfect met droge witte huiswijn. Open ook rustig een fles witte J.L. Cevenne. Eveneens aan te bevelen zijn de Sauvignon Blancs van Jean Sablenay, Danie de Wet, Berg Schaduw of Indomita.