Klantenservice

Bottenkoekjes

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Bottenkoekjes
  • Europees
  • nagerecht
  • 10 personen

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram rietsuiker
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Voor het glazuur:
  • 2 eiwitten
  • 450 gram poedersuiker

Voedingswaarden p.p.

Vetten
12g
Eiwitten
4g
Koolhydraten
73g
Kilocalorieën
425

Benodigheden

  • vershoudfolie
  • koekjessteker
  • bakplaat met bakpapier

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter los met de suiker.
  • Voeg de eidooiers en het citroensap toe.
  • Zeef het meel met de bakpoeder en meng een paar eetlepels door het deeg. Voeg vervolgens het overige meel toe en roer het met een lepel door. Het deeg wordt nu te dik voor de mixer.
  • Rol het deeg in vershoudfolie en laat het een uur in de koelkast staan.
  • Rol het deeg tot een plak van een halve centimeter dik en steek vormpjes uit.
  • Leg de koekjes op de bakplaat en laat ze een kwartiertje goudbruin en gaar bakken. Laat ze even afkoelen.
  • Klop voor het glazuur de eiwitten schuimig. Zeef er de poedersuiker boven en roer tot een glad en glanzend mengsel. Bestrijk de koekjes met het glazuur.

Overige tijden

  • 15 minuten baktijd
  • 60 minuten rusttijd

Variatie

Je kunt variëren door allerlei verschillende ingrediënten toe te voegen, zoals rozijnen, kokosolie, noten en chocolade.