Klantenservice

Bouillabaisse

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Bouillabaisse
  • Frans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 4 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 stengels bleekselderij of 1 venkelknol (in reepjes)
  • 1 prei (in ringen)
  • 3 tomaten (gepeld, in blokjes)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 sinaasappel (schoongeboend)
  • 1 liter visbouillon
  • 2 takjes tijm of 1 eetlepel Provençaalse kruiden (gedroogd)
  • 1 saffraan of 0.5 theelepel saffraanpoeder
  • 300 gram kabeljauwfilets of 300 gram tilapiafilets (in blokjes)
  • 300 gram zalmfilets (in repen)
  • 200 gram zeevruchtencocktails (ontdooid)
  • tabasco

Voedingswaarden p.p.

Vetten
24g
Eiwitten
44g
Koolhydraten
10g
Kilocalorieën
440

Bereiden

  • Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de bleekselderij, prei, tomatenblokjes en -puree toe en bak 2-3 minuten mee.
  • Schil 5 cm schil van de sinaasappel. Voeg de sinaasappelschil, visbouillon, tijm en saffraan toe aan de pan en kook zachtjes circa 10 minuten.
  • Voeg de kabeljauw, zalm en zeevruchten toe en verwarm circa 5 minuten tegen de kook aan.
  • Verwijder de tijm en sinaasappelschil. Breng de bouillabaisse op smaak met tabasco. Lekker met sneetjes stokbrood met rouille.

Variatie

Vervang de zeevruchtencocktail door gekookte mosselen of grote garnalen.