Klantenservice

Braadworstjes op stok

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Braadworstjes op stok
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 ongepaneerde schnitzels
  • 2.5 eetlepels mosterd
  • 50 gram oude kaas (geraspt)
  • 2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
  • 4 saucijzen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Voedingswaarden p.p.

Vetten
34g
Eiwitten
37g
Koolhydraten
6g
Kilocalorieën
480

Benodigheden

  • 4 spiesen

Voorbereiding

Leg houten spiesen in water om verbranden tijdens de bereiding te voorkomen.

Bereiden

  • Sla de schnitzels eventueel iets platter. Bestrijk ze aan één kant met een mengsel van 2 eetlepels mosterd, de kaas en peterselie.
  • Leg de saucijsjes op de schnitzels en rol op. Snijd elk vleesrolletje in drieën en rijg de rolletjes aan de spiesen.
  • Meng de olijfolie met balsamicoazijn, zout, versgemalen peper en de rest van de mosterd.
  • Verwarm de ovengrill of grillpan. Bestrijk het vlees met het olijfoliemengsel en rooster het 10-12 minuten. Keer de spiesjes af en toe om en bestrijk ze met olijfolie.
  • Lekker met gebakken aardappels en geroosterde groenten.

Variatie

Vervang de schnitzels eens door rauwe ham.

Tips

Breid de spies uit met kleine sjalotjes tussen het vlees.