Klantenservice

Breekbrood met tuinkruiden

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Breekbrood met tuinkruiden
  • Hollands
  • bijgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 1 pak witbroodmix
  • 25 gram boter
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 50 gram groene tuinkruiden (peterselie, bieslook, oregano) (vers, gehakt)
  • 1 mespunt paprikapoeder

Voedingswaarden p.p.

Vetten
6g
Eiwitten
8g
Koolhydraten
38g
Kilocalorieën
240

Bereiden

  • Kneed van de broodmix, 300 ml lauw water en de boter een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt, 10 minuten rijzen op een warme plaats.
  • Meng de knoflook met het sjalotje, de kruiden en de paprikapoeder. Kneed dit kruidenmengsel door het deeg en laat dit nog 15 minuten, afgedekt, rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verdeel het deeg in 12 bolletjes. Vet een bakplaat in. Leg één bolletje in het midden van de bakplaat, de andere er, tegen elkaar, omheen en vorm een cirkel. Laat het deeg op de bakplaat, afgedekt, nog 10 minuten rijzen.
  • Bak het breekbrood in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Overige tijden

  • 25 minuten oventijd

Variatie

Bestrijk het brood, voor het bakken, eens met een beetje olie en strooi er sesamzaad over.

Tips

Serveer met olijfolie om het brood in te dippen