Klantenservice

Broodstengels

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Broodstengels
  • Hollands
  • snack
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram tarwebloem
  • bloem (om te bestuiven)
  • 5 gram zeezout
  • 1 zakje gedroogde gist of 15 gram verse gist
  • 125 milliliter lauwwarm water
  • 1 eetlepel komijnzaad of 1 eetlepel sesamzaad
  • 50 gram cashewnoten

Voedingswaarden p.p.

Vetten
7g
Eiwitten
12g
Koolhydraten
48g
Kilocalorieën
305

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereiden

  • Kneed een deeg van de bloem, zout, gist en water. Laat circa 10 minuten rusten.
  • Bestuif het werkblad met bloem en kneed hierop een soepel en elastisch deeg. Vorm een bol en laat afgedekt circa 1 uur rijzen of tot het volume is verdubbeld.
  • Rooster de zaadjes in een droge, hete koekenpan. Meng de noten erdoor en maal er peper over.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 2-3 cm dik. Strooi het notenmengsel erover.
  • Vouw het deeg in drieën en rol uit tot een lap van circa 20x30 cm en 1 cm dik. Snijd er circa 12 lange deegrepen van en leg ze met wat tussenruimte op de bakplaat. Draai de repen eventueel tot spiralen en laat afgedekt circa 30 minuten narijzen.
  • Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Bak de broodstengels in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar.

Overige tijden

  • 15 minuten oventijd
  • 90 minuten rijstijd

Variatie

Neem walnoten in plaats van cashewnoten.

Tips

  • Leg een losse knoop in het deeg, bestrijk met water en bestrooi met zeezout.
  • Meng 50 gram geraspte pecorino of Parmezaanse kaas en 1 eetlepel verse tijmblaadjes door het deeg.
  • Meng 100 gram gehakte zwarte olijven en 100 gram miniblokjes ham door het deeg.