Klantenservice

Bruine sauzen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Bruine sauzen
  • Europees
  • bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 20 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 250 milliliter runderfond (heet) of 250 milliliter vleesfond (heet)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
4g
Eiwitten
2g
Koolhydraten
4g
Kilocalorieën
60

Bereiden

  • Verwarm de boter op een lage stand.
  • Roer de bloem erdoor tot deze van de bodem van de pan loslaat en een beetje bruin wordt.
  • Giet de hete fond erbij en klop met een garde tot alle klontjes zijn verdwenen.
  • Kook de saus al roerend minimaal 3 minuten door op een lage stand. Breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.

Variatie

Rodewijnsaus: Vervang de helft van de fond door volle, rode wijn. Bospaddenstoelensaus: Roer 200 gram in boter gebakken en grof gesneden passenstoelen met gesnipperde knoflook en tijm door de saus. Zigeunersaus: Bak met de bloem 1 theelepel paprikapoeder mee. Roer 200 gram in olie gebakken gesnipperde rode ui en stukje rode en groene paprika door de saus.