Klantenservice

Caesarsalade

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Caesarsalade
  • Amerikaans
  • lunch
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 150 milliliter olijfolie
  • 4 sneeën oud witbrood
  • 1 krop romainesla (gewassen) of 1 krop ijsbergsla (gewassen)
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geschaafd)
  • 8 ansjovisfilets (in stukjes)
  • Test test voor de dressing:
  • 2 eidooiers (hardgekookt)
  • 50 milliliter crème fraîche
  • 1 eetlepel citroensap
  • 0.5 theelepel dijonmosterd

Voedingswaarden p.p.

Vetten
50g
Eiwitten
16g
Koolhydraten
19g
Kilocalorieën
595

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de knoflook met 3 eetlepels van de olie. Bestrijk hiermee de sneetjes brood en rooster ze op een bakplaat in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Keer halverwege om.
  • Scheur de sla in grove stukken en leg op borden of in een kom. Breek het brood in kleine stukjes en verdeel met de kaas en ansjovis over de sla.
  • Klop de ingrediënten voor de dressing, voeg zout en versgemalen peper toe en giet er al kloppend de rest van de olijfolie in een straaltje bij. Schenk de dressing over de salade.

Overige tijden

  • 10 minuten oventijd

Variatie

Vervang ansjovis door repen geroosterde kipfilet en pancetta.

Tips

  • Breid de salade uit met gebakken gerookte spekblokjes en maak een dressing van het spekvet gecombineerd met olijfolie, enkele druppels worcestershiresaus, gehakt gekookt ei en 2 eetlepels citroensap.
  • Voeg zachte geitenkaas, walnoten en honing toe.
  • Ook lekker met reepjes geroosterde rauwe ham en een dressing van mayonaise, mosterd, gehakt gekookt ei en kappertjes.
  • Voeg 1 blikje tonijn op olie en zwarte olijven toe.
Wijnadvies

Wijnadvies

Een keizerlijke combinatie met Chardonnay van Eco Balance, Lizard Riesling of Huiswijn rose.