Klantenservice

Caldo verde

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Caldo verde
  • Portugees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 200 gram chorizo (in plakjes)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 ui (in ringen)
  • 500 gram kruimige aardappels (geschild, in blokjes)
  • 1.25 liter kippenbouillon
  • 300 gram boerenkool (fijngesneden, panklaar)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
27g
Eiwitten
18g
Koolhydraten
28g
Kilocalorieën
435

Bereiden

  • Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de chorizo op een hoge stand in circa 5 minuten bruin en krokant. Schep de chorizo uit de pan en houd apart.
  • Bak de knoflook, paprikapoeder en ui circa 5 minuten in het bakvet.
  • Voeg de aardappelblokjes en bouillon toe en laat de soep circa 20 minuten pruttelen op een lage stand.
  • Stamp met een pureestamper de aardappels fijn, voeg de boerenkool toe en laat de soep nog circa 5 minuten pruttelen.
  • Breng op smaak met zout en peper en roer de chorizo erdoor.
  • Lekker met dikke plakken brood.