Klantenservice

Cantuccini

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Cantuccini
  • Italiaans
  • nagerecht
  • 12 personen

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • bloem (om te bestuiven)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25 gram boter (gesmolten, afgekoeld)
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 175 gram blanke amandelen (grof gehakt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
11g
Eiwitten
7g
Koolhydraten
32g
Kilocalorieën
260

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereiden

  • Meng de bloem, bakpoeder, basterdsuiker, vanillesuiker en een mespuntje zout in een kom. Maak een kuiltje in de bloem, giet hierin de boter en eieren en kneed tot een deeg.
  • Voeg de amandelen toe, kneed ze erdoor en vorm een bal van het deeg. Voeg indien nodig wat extra bloem toe. Dek af en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in 5-6 stukken en vorm er dikke rollen van. Leg ze met tussenruimte naast elkaar op de bakplaat. Druk het deeg een beetje plat en bak de staven 15-20 minuten in de oven. Laat een beetje afkoelen.
  • Snijd de rollen in 1 cm dikke plakjes. Leg de plakjes naast elkaar op de bakplaat en bak nog 8-10 minuten verder tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen.
  • Lekker om te dopen in koffie, thee of dessertwijn.

Overige tijden

  • 30 minuten oventijd
  • 30 minuten rusttijd

Variatie

Voeg eens 1 theelepel sinaasappelrasp toe aan het deeg.