Klantenservice

Cevapcici

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Cevapcici
  • Krotatisch
  • hoofdgerecht
  • 6 personen

Ingrediënten

  • 750 gram half-om-half gehakt
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • 2 theelepels munt (fijngehakt)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 1 beschuit (verkruimeld)
  • 2 eetlepels olijfolie

Voedingswaarden p.p.

Vetten
26g
Eiwitten
26g
Koolhydraten
3g
Kilocalorieën
345

Bereiden

  • Doe het gehakt in een kom. Meng met vochtig gemaakte handen de ui, knoflook, het paprikapoeder, de peterselie en munt, het ei, de beschuit en zout en peper naar smaak door het gehakt.
  • Vorm van het gehaktmengsel rolletjes van circa 8 cm lang en 2 cm dik. Laat de afgedekte rolletjes een half uur rusten en op smaak komen.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan of grillpan en bak of grill de cevapcici in circa 15 minuten lichtbruin en gaar. Draai ze tijdens deze bereiding regelmatig om.

Variatie

Vervang voor extra pittige cevapcici de paprikapoeder door circa 1/2 theelepel sambal.

Tips

Eet bij dit gerecht tuinbonen gemengd met bulghur of gele rijst.

Wijnadvies

Wijnadvies

Traditioneel hoort hier een robuuste rode Balkan wijn bij. Misschien vind je een rode Bulgaarse op de wijnafdeling en anders koop je een Schoondal rood uit Zuid-Afrika.