Klantenservice

Chilischotel met komkommer en spekjes

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Chilischotel met komkommer en spekjes
  • Mexicaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram magere speklapjes
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 2 eetlepels arachideolie of 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 850 gram bruine bonen (uitgelekt, blik, afgegoten)
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 5 druppels tabasco

Voedingswaarden p.p.

Vetten
26g
Eiwitten
28g
Koolhydraten
23g
Kilocalorieën
460

Bereiden

  • Bestrooi de spekreepjes met zout, peper en chilipoeder.
  • Verhit de olie en bak hierin de spekreepjes al roerbakkend bruin. Voeg de knoflook en de uien toe. Schep alles regelmatig om en bak 10 minuten.
  • Schep de bruine bonen door het vlees en roerbak nog even totdat alles goed warm is. Voeg de sojasaus en tabasco toe. Serveer er komkommer bij.

Variatie

Vervang de speklapjes door ongepaneerde schnitzels of hamlapjes. Neem in plaats van bruine bonen rode bonen of kapucijners.