Klantenservice

Chocoladetruffels met chili

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Chocoladetruffels met chili
  • Hollands
  • tussendoortje
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram extra pure chocolade
  • 75 milliliter slagroom
  • 10 gram boter
  • 20 gram hazelnoten (geroosterd, grof gehakt, droog)
  • 1 mespunt chilipepervlokken of chilipoeder (naar smaak)
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 snufje kaneelpoeder

Voedingswaarden p.p.

Vetten
29g
Eiwitten
5g
Koolhydraten
12g
Kilocalorieën
340

Bereiden

  • Laat de chocolade au bain-marie smelten en haal van de warmtebron af.
  • Breng ondertussen de slagroom aan de kook en laat afkoelen tot lauw. Meng de chocolade door de slagroom en klop het mengsel luchtig.
  • Klop de boter en noten erdoor en chilipeper naar smaak. Laat dit mengsel afkoelen en dan een paar uur opstijven in de koelkast.
  • Vorm kleine balletjes van het mengsel. Strooi een laagje cacaopoeder vermengd met kaneel op een bord en rol de balletjes erdoor. Laat de truffels afgedekt in de koelkast verder opstijven.

Variatie

Hazelnoten kunnen worden vervangen door amandelen of walnoten.

Tips

Hazelnoten kunnen worden vervangen door amandelen of walnoten.

Wijnadvies

Wijnadvies

Heerlijk met Cream Sherry Tablas of San Lucar. Maar ook Notado notenwijn combineert smakelijk.