Klantenservice

Citroenkip met peterselie en munt

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Citroenkip met peterselie en munt
  • Mediterraan
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 kippenpoten of 8 drumsticks
  • 1 verse gember (geschild, geraspt, à 5 cm)
  • 1 groene peper (gesnipperd, zonder zaadjes)
  • 4 teentjes knoflook (geperst)
  • 0.5 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
  • cayennepeper
  • 200 milliliter kippenbouillon van tablet
  • 1 citroen (uitgeperst, schil geraspt)
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt)
  • 1 eetlepel munt (gehakt)
  • 1 citroen (in schijfjes, om te garneren)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
17g
Eiwitten
23g
Koolhydraten
2g
Kilocalorieën
255

Bereiden

  • Verhit de olie en bak de kip aan alle kanten bruin. Schep de kipdelen met een schuimspaan uit de pan.
  • Voeg de gember, peper en knoflook aan het bakvet toe en bak deze 1 minuut.
  • Roer er kerrie, komijn, koriander, zout en cayennepeper naar smaak door en verwarm alles nog 1 minuut.
  • Leg de kip terug in de pan, voeg de bouillon, het citroensap en de -rasp toe.
  • Breng alles aan de kook en laat de kip met het deksel op de pan nog 25 minuten zachtjes stoven. Roer de peterselie en munt erdoor.
  • Serveer de kip met blaadjes munt en schijfjes citroen.

Variatie

Vervang de peterselie en munt door koriander en bieslook.

Tips

Lekker met tagliatelle en tomatensalade of broccoli.

Wijnadvies

Wijnadvies

Dit frisse gerecht vraagt om een 'citroenfrisse' witte wijn, bijvoorbeeld een Kaapse sauvignon blanc van Berg Schaduw.