Klantenservice

Citroenspaghetti met rucola en zalm

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Citroenspaghetti met rucola en zalm
  • Italiaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram spaghetti of 250 gram tagliatelle (koelvers)
  • 2 citroenen (schoongeboend)
  • 1 teentje knoflook (uitgeperst)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 75 gram rucola (in stukjes)
  • 150 gram gerookte zalm

Voedingswaarden p.p.

Vetten
20g
Eiwitten
27g
Koolhydraten
36g
Kilocalorieën
440

Bereiden

  • Kook de spaghetti of tagliatelle beetgaar.
  • Rasp 1 eetlepel van de citroenschil en pers de citroenen.
  • Meng knoflook, citroenrasp, -sap en olie. Giet de pasta af, doe terug in de pan en schep er het citroenmengsel, parmezaanse kaas, rucola en peper door.
  • Serveer de pasta in een diep bord gegarneerd met reepjes of plakjes gerookte zalm.

Variatie

In plaats van gerookte zalm is beenham ook heel lekker. Rucola kan worden vervangen door waterkers of peterselie.

Wijnadvies

Wijnadvies

Bij dit verrukkelijke zalmgerecht kan ook een fijne witte Bourgogne Chardonnay. Schenk deze liefst bij 9-11°C.