Klantenservice

Claressefilet met geroerbakte paddenstoelen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Claressefilet met geroerbakte paddenstoelen
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram claressefilets (in 4 stukken)
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels boter of 2 eetlepels vloeibaar bakproduct
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 4 takjes tijm of 4 takjes salie
  • 1 laurierblaadje
  • 600 gram gemengde paddenstoelen (in grove stukken, schoongeveegd)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
19g
Eiwitten
27g
Koolhydraten
6g
Kilocalorieën
305

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 100°C.
  • Bestrooi de vis met zout, peper en bloem. Verwarm 2 eetlepels van de olie met de boter in een grote koekenpan en bak de visfilets aan beide kanten goudbruin. Leg ze op een bakplaat en houd ze warm in de oven.
  • Verwarm de rest van de olie en fruit de sjalotten circa 5 minuten op middelhoge stand.
  • Voeg de knoflook, kruiden en paddenstoelen toe en roerbak op hoge stand enkele minuten tot de paddenstoelen rondom bruin zijn. Breng de paddenstoelen op smaak met versgemalen peper en serveer ze bij de vis.

Variatie

De claressefilet kun je vervangen door tilapia- of pangasiusfilet.

Wijnadvies

Wijnadvies

Erg smakelijk met licht gekoeld rood: Beaujolais Villages, Domaine Brunet Pinot Noir of Villa Mondi Bardolino.