Klantenservice

Coq-au-vin met paddenstoelen en pruimen

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Coq-au-vin met paddenstoelen en pruimen
  • Frans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten of 8 drumsticks
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 100 gram mager gerookt spek (in blokjes)
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 milliliter lichte rode wijn
  • 500 milliliter kippenbouillon
  • ca. 5 takjes verse tijm
  • 6 stengels bleekselderij (dun geschild, in stukjes van 3 cm)
  • 250 gram wortels (geschrapt, in stukjes)
  • 150 gram gedroogde pruimen (zonder pit)
  • 250 gram champignons (schoongeveegd)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
34g
Eiwitten
59g
Koolhydraten
28g
Kilocalorieën
755

Bereiden

  • Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de kippenbouten rondom lichtbruin. Schep ze uit de pan.
  • Bak hierna in het braadvet de knoflook, ui en spekjes circa 5 minuten. Voeg de kip toe en bestrooi met de bloem.
  • Giet de wijn en bouillon erbij en schep de tijm, bleekselderij en wortel erdoor. Laat op een lage stand circa 45 minuten stoven.
  • Voeg de pruimen en champignons toe en stoof nog circa 15 minuten. Lekker met aardappelpuree.

Variatie

Neem gedroogde abrikozen in plaats van pruimen. Serveer dit gerecht op z'n Frans met (breek)brood en doop het brood in de saus.