Klantenservice

Côtelette de porc à la moutarde

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Côtelette de porc à la moutarde
  • Europees
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 4 ribkarbonades
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels arachideolie of 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 100 milliliter vleesbouillon
  • 4 augurken (grof gehakt)
  • 2 eetlepels dijonmosterd
  • 200 milliliter crème fraîche

Voedingswaarden p.p.

Vetten
43g
Eiwitten
36g
Koolhydraten
5g
Kilocalorieën
560

Benodigheden

  • aluminiumfolie

Bereiden

  • Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verhit de boter en olie en bak hierin het vlees 5-7 minuten per kant.
  • Neem de karbonades uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie zodat ze warm blijven.
  • Fruit de uien in het bakvet. Voeg de bouillon toe en kook iets in.
  • Roer de augurken, mosterd en crème fraîche erdoor tot een saus. Serveer de mosterdsaus bij de karbonades.
  • Lekker met gebakken aardappels en sperziebonen of broccoli.

Variatie

Vervang de bouillon door witte wijn. Neem varkensfilet in plaats van ribkarbonades.