Klantenservice

Croissantjes met rozijnen en kaneel

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Croissantjes met rozijnen en kaneel
  • Frans
  • ontbijt
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 0.5 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eidooier (losgeklopt)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
13g
Eiwitten
6g
Koolhydraten
31g
Kilocalorieën
265

Benodigheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Open het blikje en rol het deeg uit op een snijplank.
  • Verdeel de rozijnen, kaneel en suiker erover en snijd de stukken deeg dan los.
  • Rol het deeg losjes op en leg de croissantjes op de met bak papier beklede bakplaat.
  • Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bak ze in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Neem de croissants uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm.

Variatie

Lekker met roomkaas of mascarpone. Rozijnen kunnen worden vervangen door nootjes, stukjes abrikoos of dadels.

Tips

Lekker met roomkaas of mascarpone. Rozijnen kunnen worden vervangen door nootjes, stukjes abrikoos of dadels.