Klantenservice

Dawood basha

Naar receptenoverzicht Afdrukken
Dawood basha
  • Afrikaans
  • hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of 600 gram lamsgehakt
  • 2 rode uien (geraspt)
  • 1 bosje verse peterselie (zeer fijngesneden)
  • mespunt kaneelpoeder
  • mespunt nootmuskaatpoeder
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • 50 gram pijnboompitten (grof gehakt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 trostomaten (gehalveerd)

Voedingswaarden p.p.

Vetten
37g
Eiwitten
32g
Koolhydraten
6g
Kilocalorieën
490

Bereiden

  • Meng het gehakt met de ui, peterselie en specerijen. Maal nog wat fijner in een keukenmachine en voeg al draaiend 1 eetlepel ijskoud water toe. Laat het gehaktmengsel circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • Vorm er met vochtige handen 12 kleine balletjes van. Schep de pijnboompitten op een bord en rol de balletjes erdoorheen. Ze mogen hierdoor wat langwerpig worden.
  • Verhit de olie en bak hierin de gehaktballetjes op middelhoge stand om en om bruin.
  • Neem ze uit de pan en leg de tomaten met het snijvlak in het bakvet. Bak de tomaten 1 minuut en keer dan om. Bestrooi met zout en peper.
  • Leg de balletjes ertussen en laat alles met het deksel op de pan nog circa 10 minuten stoven.
  • Lekker met rijst en linzen.

Overige tijden

  • 30 minuten opstijven